Lierse Steenweg 92 - 2280 Grobbendonk Tel. 0475/60 80 23 - Fax 014/71 51 51

ZONNEPANELEN VOOR PARTICULIEREN

Proficiat! U wil deel uitmaken van de steeds groeiende groep van mensen die bewust kiezen voor zonne-energie. Groot gelijk. U spaart het milieu. U spaart geld. Een slimme keuze.

Welkom trouwens op onze website. We begeleiden u graag in uw zoektocht naar de beste zonnepanelen voor particulieren. Hebt u vragen, aarzel niet om ons te contacteren.

Bekijk hier ons filmpje »

Intro

De terugverdieneffecten overtuigen u zeker! Pure winst.

 • U maakt uw eigen elektriciteit. Gedaan met hoge elektriciteitsfacturen!
  Voortaan wekken uw zonnepanelen uw eigen elektriciteit op. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over prijsstijgingen in de energiesector.
 • Uw huis stijgt in waarde.
  Geld op de bank brengt niets meer op. Daarentegen realiseert U een flinke meerwaarde bij een verkoop van uw huis. Een groot dak met veel zonnepanelen zal in de toekomst vaak de waarde van een huis mee bepalen.
 • U spaart het milieu.
  U werkt actief mee aan een duurzame toekomst voor uw kinderen en/of kleinkinderen. U geeft hen dus eigenlijk nu al onrechtstreeks een financieel steuntje in de rug.

JP Energy combineert vakkennis met service!

Doorgedreven vakkennis en een hoge graad van dienstverlening: twee belangrijke troeven die particulieren doen kiezen voor zonnepanelen van JP Energy!

 

Waarom particulieren kiezen voor zonnepanelen van JP Energy?

 • U krijgt een gewaarborgde fabrieksgarantie door onze Duitse toeleverancier.
 • Wij helpen u bij de nodige administratie. U krijgt uitgebreide informatie en -indien nodig- daadwerkelijke hulp van JP Energy.
 • JP Energy beschikt over alle nodige certificaten en werkt enkel met producten die voldoen aan de strenge Belgische en Europese wetgeving.

 

 

 

 

Zonne-energie haarfijn uitgelegd

Zonnepanelen zetten het licht van de zon om in gelijkstroom. Gelijkstroom is echter niet bruikbaar in het huishouden. Een omvormer moet dus eerst de gelijkstroom omvormen naar wisselstroom. Deze wisselstroom kunnen wij wél gebruiken, de overschot gaat terug naar het elektriciteitsnet.

 

Bekijk hieronder het animatiefilmpje

Wat is gelijkstroom eigenlijk? En wisselstroom?

Het begon eigenlijk allemaal met Thomas Edison in het Amerika van de jaren 1880. Edison, die rijk geworden was met belangrijke uitvindingen, wilde dat iedereen gelijkstroom zou gebruiken. Dat is stroom die vanuit de elektriciteitscentrale naar de huizen stroomt. Logisch dat Edison dit wilde, want hij was eigenaar van een enorm elektriciteitsnetwerk met meer dan 120 centrales.

Eén probleempje echter: gelijkstroom kan niet zonder verlies over lange afstanden vervoerd worden. De centrales zouden dus dichtbij de huizen moeten gebouwd worden.

George Westinghouse, de grote concurrent van Edison, was voorstander van wisselstroom. Deze stroom verandert constant van richting. Zonder al te technisch te worden, verplaatst wisselstroom zich veel sneller, meer dan 300.000 km per seconde.

Westinghouse won uiteindelijk het pleit. Wisselstroom was de beste manier om elektriciteit te transporteren over lange afstanden.